Massage therapie in Almere

In toenemende mate brengt onze moderne levensstijl met zijn sociale druk allerlei vormen van lichamelijke en emotionele stress met zich mee. Er bestaat een voortdurende drang naar hogere prestaties, die vaak onhaalbaar zijn, terwijl de scheidslijnen tussen werk en eigen tijd door nieuwe technologie vaag en onevenwichtig zijn geworden. Dieet, lichaamsbeweging en gezondheid worden vaak verwaarloosd doordat men probeert alle schoteltjes draaiende te houden.
Naast deze door onszelf veroorzaakte stress bestaan er andere factoren die we niet in de hand hebben en die schadelijk voor onze gezondheid kunnen zijn. Dit zijn onder andere vervuiling, uitstoot van giftige gassen, en chemische stoffen in onze producten, om er maar enkele te noemen. Stressgerelateerde ziekten zoals prikkelbare-darmsyndroom, rugpijn, RSI en ME komen steeds vaker voor.
Het natuurlijke herstellingsvermogen van het lichaam voor stress kan namelijk overweldigd raken, hetgeen leidt tot verhoogde spierspanning, hoge bloeddruk en overprikkeling, waarbij cholesterol in het vatenstelsel komt.

Belang van Massagetherapie

Massagetherapie kan een belangrijke preventieve rol spelen in het bestrijden van deze effecten. Het is een van de doeltreffendste manieren om te ontspannen, of dit nu is door een eenvoudige vorm van zelfmassage of door het geregeld bezoeken van een bevoegde therapeut. Tijd aan jezelf besteden tijdens de massage en alle spanningen van de dag loslaten is heilzaam op zich.

Massage op het werk in Almere

Veel bedrijven erkennen de spanningen die de huidige werkbelasting bij hun werknemers veroorzaakt, en bieden vaak als onderdeel van hun gezondheidsbeleid voor de werkplek de diensten van een massagetherapeut ter plaatse aan. Door een speciaal ontworpen stoel-of bureaubevestiging te gebruiken, kunnen dynamische massagebehandelingen door de kleren heen worden gegeven in sessies van twintig minuten, om personeel te ontspannen en opnieuw op te laden, en alle werkgerelateerde omstandigheden te bespreken.
In veel traditionele culturen maakt regelmatig deel uit de dagelijks leven voor mensen van behandelingen toegankelijker geworden, toen de massagepraktijk zich van de sportwereld naar de rest van de samenleving verspreidde.

Woon- of werkzaam in Almere? Massages dichtbij

Als u geinteresseerd bent in een van deze opties om een massage te bestellen bij ons in Almere, neem dan gelijk contact met ons op. Onze massagepraktijk bevindt zich in Almere-Poort, en is goed bereikbaar vanuit andere de stadsdelen in Almere. We hopen u snel te zien!