Kinderen staan onder hoge druk

Kinderen zijn tegenwoordig blootgesteld aan veel prikkels dan vroeger, terwijl de hersenen niet zijn verandert. Er worden hoge eisen aan hen gesteld door ouders, school en maatschappij.
Van jongs af aan worden kinderen gescreend en in hokje gestopt: sociaal, dyslectisch, druk, voetbaltalent, faalangstig etc. Hun agenda’s staan vol met stimulerende activiteiten. Televisie en internet brengen de wereld indringend binnen. Zelf bij jonge kinderen wordt al geconstateerd dat de rust/verwerk/herstel functie van het lichaam ( de parasympaticus ) onvoldoende werkt.

Massage voor kinderen: waarom het belangrijk is

Massage voor kinderenDaarom is het van belang om uw kind de kans te bieden om even helemaal niets te hoeven, om terug te komen bij zichzelf, om te voelen “je bent goed zoals je bent”. Aanraking in de vorm van massage is een fantastische manier om deze boodschap aan uw kind over te brengen. Omdat het effect van aanraking tien keer groter is dan van woorden alleen.

Massage werkt ook goed bij kinderen die rusteloos zijn of kampen met slaapproblemen.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat kinderen met autisme en ADHD op school langer taakgericht blijven en beter slapen na massagetherapie.