Bent u toe aan een sportmassage?

Sportmassage richt zich op het verbeteren en onderhouden van de conditie van de spieren.

Te stijve of te strakke spieren geven een verhoogd risico op blessures bij het sporten of dagelijkse activiteiten. Sportmassage kan na een zware inspanning, bij blessures maar ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Ook door dagelijks activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is sportmassage ook voor niet – sporters erg zinvol.

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller uit het spierweefsel worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden opgenomen. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en zullen je ( sport ) prestaties verbeteren.

Het doel van de sportmassage

Door belasting (sport) worden de lichaamscellen uit evenwicht gebracht, daarna volgt herstel en als het goed is, is er een trainingseffect ontstaan.
Dit is een fysiologische aanpassing. Functie vormt het orgaan (wet van Roux). De spier wordt sterker, leniger en beter doorbloed. Echter alle weefsels zijn niet even sterk. In de hele bewegingsketen bevinden zich zwakke schakels die kunnen worden overbelast. Dat weefsel herstel niet volledig en wordt dan weer belast; dit leidt tot symptomen als stijfheid, drukpijn, hypertonie en startpijn.
Spieren en gewrichten worden stijf. Daardoor ontstaan slechte bewegingspatronen waardoor andere spieren en gewrichten extra worden belast. Deze verschijnselen worden steeds erger en op den duur ontstaan op deze wijze makkelijk structurele veranderingen, omdat de doorbloeding dan ook niet optimaal is. Het weefsel wordt kwalitatief minder en kan steeds minder worden belast.
Al deze vroegsymptomen worden in de sportwereld min of meer als normaal ervaren, maar op den duur ontstaan hierdoor gemakkelijk blessures. de doorbloeding, de stofwisseling en daarmee het herstel van weefsel wordt steeds minder. Het doel van massage is daarom ook de gezondheid van de sportman te behouden zowel voor, tijdens als na het sporten. Zo onderscheiden we een:
1. preparatief doel (voorbereidend, stimulerend)
2. preventief doel (voorkomend)
3. curatief doel (genezend, herstellend, ontspannend)

Sportmassage in Almere?

Voor inwoners uit Almere-Poort, maar ook Almere-Stad, Almere-Haven, Almere-Buiten en de overige stadsdelen, is een heilzame sportmassage binnen handbereik. Ervaar hoe een sportmassage hoort te zijn.

Lees meer over Shiatsu praktijk Poort »