Voor bedrijven

Een stoelmassage (op locatie) zorgt voor minder ziekteverzuim en biedt andere financiële voordelen.

Stoelmassage voor bedrijven

Stoelmassages zorgen voor een vrije, onbelemmerde circulatie van lichaamsenergie.

Een conditie die we kunnen omschrijven als gezondheid en fit zijn: lekker in je vel zitten, iets wat in een drukke werkomgeving goed van pas komt.

Daarnaast stimuleert een stoelmassage het lichamelijk en geestelijk welbevinden en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Preventie, met andere woorden.

Op de werkvloer

Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Bij stoelmassage staat laagdrempeligheid centraal.

Een stoelmassage is een korte ontspannende en activerende drukpuntmassage ter preventie van CANS en RSI klachten en is een uitstekende manier om de motivatie, productiviteit en gezondheid van uw medewerkers op peil te brengen.

Ik geef hierbij extra aandacht aan belangrijke spanningspunten als gevolg van bijvoorbeeld intensief computergebruik. Na een stoelmassage voelt men zich ontspannen en verfrist met een sterk verminderde kans op werk gerelateerde klachten.

Het therapeutisch effect van stoelmassage is afhankelijk van de behandelfrequentie.

Het beste resultaat wordt bereikt bij behandelingen om de twee weken.

Stoelmassage op het werk

Steeds meer bedrijven bieden de medewerkers massage op het werk aan. In toenemende mate bieden werkgevers deze massages structureel aan vanwege de vele voordelen en de relatief lage kosten. Uit diverse studies blijkt dat massage op het werk het verzuim terugdringt en de medewerkers gezond houdt. Juist de regelmaat van massage versterkt dit resultaat.

De voordelen van stoelmassages op het werk:

 • Preventie van werk gerelateerde klachten.
 • Minder en korter ziekteverzuim.
 • Een betere hantering van werkdruk.
 • Een betere werksfeer.
 • Een betere werkhouding en een optimaal gebruik van de werkplek.
 • Een beter lichaamsbewustzijn, wat klachten voorkomt.
 • Gemotiveerde, gewaardeerde medewerkers.

Financiële voordelen

Medewerkers die verzuimen vormen een flinke kostenpost.

Op websites van ARBO organisaties worden bedragen genoemd van ruim 250 euro per verzuimdag. Dit bedrag bestaat uit omzetverlies en vervanging door collega’s.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat massages invloed hebben op de gezondheid van medewerkers en daarmee direct van invloed zijn op het verzuim.

Indien massages op de werkplek aangeboden worden zullen de netto kosten hiervan in de praktijk vaak gedekt worden of zelfs tot een besparing leiden door de lagere verzuimkosten.

Fiscaal aftrekbaar

De dienst is fiscaal aftrekbaar voor bedrijven, wanneer zij dit onderdeel maken van het Arbo plan en de massages plaatsvinden tijdens werktijden. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.

De dienst wordt afgenomen door een bedrijf, waardoor werknemers zelf geen financiële bijdrage hoeven te leveren.

Profiteren van bovenstaand fiscaal voordeel? Bekijk onderstaand de voorwaarden:

 • De stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo plan van de desbetreffende organisatie en maken in redelijkheid daar deel van uit.
 • De stoelmassages vinden plaats tijdens werktijd.
 • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd voor de stoelmassage.
 • Er is geen aanmerkelijke privébesparing van de werknemer.
 • Ook eventuele reiskosten die in rekening gebracht worden, kunnen als bedrijfskosten opgevoerd worden voor de inkomstenbelasting.

Stoelmassages en werkkostenregeling

Vanaf januari 2015 is de werkkostenregeling voor elke bedrijf verplicht. Sinds deze nieuwe regeling mag je als werkgever tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen.

Goed nieuws: ook de belastingdienst stimuleert bedrijven om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Stoelmassages behoren tot de ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat stoelmassages onbeperkt kunnen worden vergoed, zonder dat dit ten koste gaat van de gestelde norm van 1,2%, indien voldaan wordt aan bovenstaande voorwaarden.

Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan kunnen stoelmassages nog steeds onbelast verstrekt worden. De kosten van de massages worden dan wel onderdeel van de 1,2% norm, zoals hierboven beschreven.

Praktisch:

 • Er kunnen 3 medewerkers per uur behandelt worden.
 • Om op locatie te behandelen hanteer ik een minimum van 9 massages (3 uur) en een maximum van 18 massages (6 uur)
 • Er zijn diversen dagen en tijden in overleg mogelijk.
 • De kosten per behandeling van 20 minuten zijn in 2019  € 18,50 exclusief BTW
 • Er is een ruimte nodig waar een massagestoel in geplaatst kan worden. Een massagestoel zal door mij meegenomen worden.
 • In of nabij deze ruimte is water beschikbaar i.v.m hygiëne.

 

Lees ook

Neem direct contact op met Maurizio om de mogelijkheden te bespreken

Bel Maurizio op 06-10887181 of email naar info@shiatsupraktijkpoort.nl.